Ving Tsun Kung Fu edzés Nők részére

A Ving Tsun kung fu egy közel 300 éves kínai harcművészet, amelyet egy apáca alakított ki azzal a céllal, hogy egy gyengébb fizikumú személy is reális eséllyel tudja megvédeni magát egy erősebb, agresszívabb támadóval szemben.

Ma már nagyon sok helyen tanítanak különféle önvédelmi rendszereket, módszereket a civil emberek részére is.

A Ving Tsun kung fu ebben nagyon eltér, hiszen nem egy önvédelmi módszerre tanítja meg a gyakorlóit, hanem elsősorban saját magunk megismerésére, képességink fejlesztésére. Bármilyen önvédelmi technikai alkalmazása nagy problémába ütközhet, ha nem ismerjük saját magunkat fizikailag, érzelmileg stb. Rendszerünk megtanítja először megismerni saját természetes reakcióinkat és később ezek fejlesztésén dolgozunk, hogy minden szituációban, stresszhelyzetben is jól működjünk és hidegfejjel jó megoldást tudjunk hozni.

Egyszerű a mozgásanyaga így könnyen elsajátítható, nem versenyekre készülünk, és nem vizsgafokozatokat gyűjtünk. Miden nőnek érdemes lenne egy olyan rendszert megtanulnia, ami adott helyzetben megmentheti saját testi épségét, amely biztosítja azt hogy vészhelyzetben is reálisan tudjon dönteni egyszerű, gyors mozgásokat tudjon alkalmazni észre vegye azokat a lehetőségeket amelyek segítségül szolgálhatnak. Gyors és határozott döntési képességeket fejlesztünk mivel egy harci rendszerben, önvédelmi szituációban – és sokszor a privát életben is – fontos a gyors reális helyzetfelismerés és döntés.

Női önvédelmet sok esetben női csoportokban tanítanak. Mi vegyes csoportos edzéseket tartunk, hiszen fontos, hogy nők is érezzék milyen, amikor egy fizikailag erősebb, magasabb vagy agresszívabb személlyel gyakorolnak. Edzésen kontrolált körülmények között fontos hogy ezeket megtapasztaljuk és egy éles helyzetben találkozzunk egy nálunk erősebb támadóval először.

A Ving Tsun Kung Fu gyakorlásának előnyei

Várunk csapatunkba ahol családias környezetben kiscsoportos edzéseken közösen gyakoroljuk ezt az értékes harcművészetet.

Érdeklődni lehet:


kapcsolat@vtkfhun.hu

+3670 241 7349

Facebook